Friday, July 21, 2006

azam baru!!!

setiap manusia ade azam baru begitu jugak dgn aku...14hb julai..genap aku 25thn...bermula laa buku baru dlm idup aku....buku lame tutup rapat² n buang jauh² dlm idup aku.....aku tak akn mensia² kan idup aku selaps nie dgn benda yg bleh memeningkan kepala aku....future....yg itu penting utk aku skrg nie....keinginan utk mendpt ape yg masih blum tercapai lg....hehehehhe ;) selagi tak dpt aku kejar sampai ape yg aku nk itu dpt....insya'allah...tp itu smua perlu ade kesabaran dlm diri kite jgn mudah putus asa....aku ingin melihat kedua ibubapa ku hepy dgn ape yg aku dpt n aku tak nk menyusahkan mereka lg...biar aku pulak yg membantu mereka dr segi kewangan n keperluan harian mereka....walaupun bapaku mempunyai business sendiri tp aku akn balas balik dgn ape yg tlh mereka berikan kpd aku selama 25thn ini..apa shj kehendak aku mereka tunai kan...selepas nie ape yg mereka inginkan akn ku tunaikan.....insya'allah!!!!!!

ku insan yg selalu dikecewa

huuhuhu.. tak tahu pd sape aku nk luahkan perasaan aku ini...hanye di blog nie saje tempat luahan hati aku....aku dgn die dh taida ape² relation lg...nape smua jd pd aku...tp tak pe...aku akn kuat kan semangat n bersabar...ade hikmah dsebalik smua nie....aku pun tak faham dgn lelaki zaman skrg....ape yg mereka cari sbnr nyer...setiap ape yg kite lakukan akn mendapat balasan dgn setimpal nyer...tuhan maha adil pd setiap umat nyer..so tiada siapa yg akn terlepas dr hukuman nyer.....aku tak akn melupakan ape yg telah die lakukan kan kepada aku...utk pertama kali aku merasa dendam n marah pd sesorg yg bernama LELAKI....aku tahu ALLAH S.W.T tak mengajar umat nyer berdendam tp ntah laa...maybe kalo die btul² berubah...aku harap die cepat sedar sblum sampai ajal nyer....kalo idup dok mempermainkan perempuan jer baik tak yah...huhuhuhu jahatkan aku....ntah aku jd geram dgn ape yg terjadi becoz muka nmpk jer baik tp sebalik nyer...huhuhuhu...baik muke tue nmpk jahat...puashati....pada golongan² LELAKI jgn plak terasa dgn ape yg aku luah kan...maybe tak smua yg berperangai mcm nie...segelintir shj kot...LELAKI yg tak sedar diri jer...huhuhuhu...okey laa adiossss!!!!

Friday, June 23, 2006

semua perlukan cinta dalam idup...kan..kan..begitu jugak aku...sebelum nie mmg aku tak nafikan aku byk dkecewa oleh jejaka yg tak pandai nk menjaga hati seorg wanita yg begitu lembut skali...aku dh lali dgn perkataan KECEWA...so bg aku itu smua lumrah idup...tetapi sejak aku mengenali seseorg yg dikenali sbgai "mohsin" dkalangan family nyer...idup aku berubah..aku ceria,heppy n terasa bahagia skali...die terlalu memanjakan aku sampai aku rasa mcm puteri laa plak..hehehe...tetapi sejak² die terlampau bz sgt sampai aku terasa dipinggirkan..tetapi die tak pernah lupakan aku...die akan call aku jugak utk tanyakan khaba....itu buatkan aku terlalu syg pada nyer...die byk mengajar n mendidik aku...ye laa aku nie kan jenis yg heppy go lucky skit so byk laa member²...hehehehe ;) tp aku tahu batas² pergaulan....utk die aku ucapkan terima kaseh sgt² kerana menyinari idup aku kembali yg sblum nie aku rase suram jer...huhuhuhu hopefully aku harap biar laa hubungan kami kekal hingga ke akhir hayat...aminnn.. ;)

Thursday, June 08, 2006

kamek sayang sama kitak....kitak tahu sik....kamek mauk idup sama kitak....kamek perlukan kitak....kamek klaka betul²...
kitak???
aku insan biasa yg mempunyai perasaan...dan aku juga mudah tersentuh...aku ingin idup bahagia bersamanyer..tp kenapa ade penghalang nyer...aku redha sekira nya aku dan die hanya sampai di situ sahaja maybe ada org yg lebih berhak dr aku...kebahgiaan yg aku kecapi hanya sementara..aku hepy dgn die...die membuatkan idup aku ceria kembali tetapi hanya separuh jalan bkn utk selama-lamanye....ini semua lumrah kehidupan...aku sayang bangat ama kamu...

Bermulanya Disini

Selamat datang ke dunia blogku yang baru nak bermula....teringin sebenarnya bila tgk cousinku ada blog yg cantik...so aku suruh dia setup satu utk aku....bkn ape..ade blog ni...sekadar nak meluahkan rasa..lebih tepat melepaskan geram la..ehehe...hope aku akn dapat teman2 blog yg baik2...ok sampai disini....jumpe lagi nanti..daaaaa